Activiteiten

op Stadsstrand, Speelweide en Evenemententerrein

Van: 14 september 2014 12:00 uur

tot 21:00 uur

Bam Jam | 14 september

Creatief Groningen verzamelt zich tijdens het Grachtenfestijn op het Ebbingekwartier voor de Bam Jam 2014. Graffiti artiesten, Dj’s, muzikanten, chefkoks en meer creatievelingen komen er samen voor het festival.

WERC Collectief (verder in de zomermaanden aan het werk op Zwarte Cross, Lowlands en Noorderzon) neemt het graffiti gedeelte voor zijn rekening en nodigt artiesten uit het hele land uit om het Ebbingekwartier op Boterdiep eens lekker onder handen te nemen. Zo kan het publiek de graffiti eens van dichtbij mee maken. Bambeats (muzieklabel uit Groningen) neemt het muzikale gedeelte voor zijn rekening. Allerlei muzikanten en Dj’s zullen er de hele dag onderdeel zijn van muzikale experimenten waar verschillende stijlen elkaar kunnen treffen. Daarnaast vind er nog de Food Jam plaats waar koks eten gaan bereiden met allerlei ingrediënten. Dit alles onder toeziend oog van Simplon, die de productie in de gaten houdt.  Zo wordt het een dag waarop alles mogelijk is.

Vorig jaar vond de eerste editie van de Bam Jam plaats. Wat begon als een muzikale aanvulling op de graffiti jam groeide uit tot een klein festival met platenmarkt, zeefdrukbakfiets en pizzabrommer. Hele dag waren er Dj’s en andere creatieve geesten aan het werk. De perfecte zondag om samen te komen en lekker te genieten.

Volgens Bambeats mede oprichter Georges Ribard is het experiment heel belangrijk. “Vaak is bij een festival door de organisatie alles strak dichtgespijkerd maar is het idee van de jam om zoveel mogelijk open ruimte te laten.” In de line-up maken we ruimte voor lokale helden als Dj Irie & Robadobh. Verder gaan talentvolle jongens als Maask en Auke Tsjibbe het experiment aan om samen iets te doen. Ook vinden er gedurende de dag muzikale jams plaats waar iedereen die een instrument vast kan houden in mee mag spelen. Bij Bambeats wordt de boel graag ontwart maar dat is alleen mogelijk als er een ervaren productie achter zit. De samenwerking met Simplon creëert veel mogelijkheden. Zij hebben contacten en ervaring om een strakke productie neer te zetten.

Dit jaar is de Bam Jam onderdeel van het Grachtenfestijn en vindt plaats op 14 september van 12.00 tot 21.00 op het Open Lab Ebbinge aan het Boterdiep.

BAMJAM2014