Activiteiten

op Stadsstrand, Speelweide en Evenemententerrein

Wandeling door Ebbingekwartier | 12 mei

Van: 12 mei 2013 11:00 uur

tot 13:00 uur

Wandeling door Ebbingekwartier | 12 mei

Paulien Excursions organiseert wandelingen en fietstochten in Groningen.

Op zondag 12 mei kunt u een wandeling door het Ebbingekwartier maken onder begeleiding van Paulien Excursions. De wandeling begint en eindigt bij Het Paleis waar om 13:00 de Culturele Zondag start.

Het Ebbingekwartier is het gebied tussen de nieuwe Ebbingestraat, de Bloemstraat en Bloemsingel en de kop van de Korreweg. Een gebied waar vroeger veel industriële bedrijvigheid was van o.a. de oude gasfabriek. Ook  is het de bakermat van twee belangrijke Groninger fabrikanten. Tegenwoordig is er creatieve bedrijvigheid en leeft de Ebbingestraat weer op als winkelstraat. In oude fabriekspanden zit een meubelmakerij, een jongerencentrum en een theatergezelschap. Op het terrein van de oude gasfabriek is moderne woningbouw in de vorm van “schotsen” gekomen. Daarnaast zijn semipermanente culturele paviljoens gebouwd en tijdelijke studentenwoningen.

De wandeling begint en eindigt bij Het Paleis. Dit is het oude scheikundige laboratorium dat omgebouwd is tot cultuur woon-en werk complex. Op beide zondagen kunt u na de wandeling lunchen in de Brasserie van het Paleis en de ateliers van 60 kunstenaars bezoeken.