Activiteiten

op Stadsstrand, Speelweide en Evenemententerrein

Van: 1 mei 2015 15:00 uur

tot 17:00 uur

Fietstocht Stadsacupunctuur Janes Walk | 1 mei

Iedere stad heeft leegstaande winkelpanden, rafelige stadsranden en braakliggende bouwterreinen. Veel van die plekken schuren. Er blijven kansen liggen, de ruimte verrommeld en verpaupering ligt op de loer. Regelmatig ontstaan er op deze schurende plekken  vernieuwende initiatieven vanuit de buurt. Betrokken inwoners eigenen de plek toe en brengen er nieuwe energie in. Initiatieven die (al dan niet tijdelijk) nieuw leven in het gebied brengen en zo een vliegwiel voor verdere ontwikkeling kunnen zijn.

Het collectief Van Zilte Bodem neemt je in een speciale Janes Walk mee op fietstocht langs een aantal van deze plekken. Dit doen ze aan de hand van de stadsplattegrond Groningen zelf doen! En de Community Lover’s Guide to Groningen die ze het afgelopen jaar hebben uitgebracht.

De initiatieven die onder andere bezocht worden zijn (voorlopige lijst):

  • Open Lab Ebbinge – Tijdelijke stadswijk met kleurrijke paviljoens en ruimte voor festiviteiten op het braakliggende CiBoGa-terrein
  • EMG Faktor – Stadspodium en broedplaats gevestigd in een monumentale graan silo aan het randje van het centrum van Groningen.
  • JOP Carolieweg – Tijdelijke herbestemming van leegstaande winkelpanden voor jonge ondernemers met een verfrissend initiatief.
  • Tuinindestad – Groene fitness voor jong en oud; een plek waar tuinieren en ontmoeting centraal staan.
  • Wolkenfabriek – Havenplaats voor ontmoeting, voedsel en inspiratie op het oude Suikerunie-terrein.

Route