Activiteiten

op Stadsstrand, Speelweide en Evenemententerrein

Van: 11 april 2015 12:00 uur

tot 12 april 2015 18:00 uur

Het Maak Festival | 11 & 12 april

In het weekend van 11 en 12 april wordt het Ebbingekwartier ondergedompeld in de maakbeweging en laat Groningen zien welke innovatiekrachten het heeft. Het Maak Festival is hét podium voor techniek, creativiteit en vindingrijkheid en nodigt bezoekers actief uit om zelf ook dingen te maken. Vorig jaar trok het evenement ruim 2000 bezoekers.

Over het Maak Festival

Het Maak Festival (voorheen de Groningen Maker Faire) is hét jaarlijkse podium voor makers: uitvinders, bouwers, hackers, nerds en knutselaars laten één dag lang aan de wereld zien wat ze verzinnen, maken en ontwikkelen. De grote expositie, de vele workshops, Maker Talks en de scrapheap challenge inspireren bezoekers van alle leeftijden om zelf ook aan de slag te gaan. Een dag lang creatief met techniek, wetenschap, robotica, duurzaamheid, kunst, ambachten, DIY en nog veel meer!

Call for makers

Ook is het festival nog op zoek naar makers. Wil je meedoen aan de expo?  Een Maker Talk houden of deelnemen aan de scrapheap challenge? Je kunt je nog steeds aanmelden op de website. Dit jaar is er voor het eerst een Makeathon. Op zaterdag 11 april zijn alle deelnemende makers uitgenodigd om elkaar te ontmoeten en een dag samen te maken, te hacken en ideeën uit te wisselen.

-6lFMjVp