Activiteiten

op Stadsstrand, Speelweide en Evenemententerrein

Lezing in Infoversum: The Astronomy of Hawaï

Van: 18 november 2015 19:30 uur

tot 20:30 uur

Lezing in Infoversum: The Astronomy of Hawaï

Lezing Infoversum: De astronomie van Hawaii
Planetarium directeur Shawn Laatsch neemt het publiek mee naar de beste plek op aarde om de hemel te bestuderen.

Full dome theater Infoversum en de Blaauw Sterrenwacht van de Rijksuniversiteit Groningen presenteren woensdag 18 november a.s. om 19:30 een bijzondere lezing over de rijke sterrenkundige geschiedenis van Hawaii. De indrukwekkende full dome beelden van het heelal zorgen hierbij voor een onvergetelijke ervaring.

Hawaii
Hawaii is door het unieke klimaat de beste plek op Aarde om de hemel te bestuderen en sterrenkunde is een essentieel onderdeel van de Hawaiiaanse cultuur. Van oudsher navigeerden Hawaiianen over de uitgestrekte Stille Oceaan met hun grondige kennis van de sterren. Dit vormde een inspiratie voor meer moderne navigatietechnieken zoals we die vandaag de dag kennen. Inmiddels staan twaalf van de meest innovatieve en toonaangevende observatoria ter wereld op het afgelegen Hawaii en verrichten zij hier baanbrekend onderzoek over het heelal. Tijdens de lezing neem Laatsch het publiek mee naar vroegere en moderne astronomie van Hawaii en ontdekken we wat zo bijzonder is aan deze plek.

Shawn Laatsch
Shawn Laatsch is de Planetarium Directeur van Infoversum en President Elect van de International Planetarium Society. Voor zijn komst naar Groningen woonde en werkte hij op Hawaii, als directeur van het Imiloa Astronomy Center of Hawaii. Zijn noemenswaardige ervaring in het uitdragen van astronomie in diverse planetaria verspreid over de US maken zijn lezingen tot een waar fenomeen.

Tickets
De lezing is Engelstalig. Tickets zijn te verkrijgen via www.infoversum.nl of aan de kassa.

thumb