Activiteiten

op Stadsstrand, Speelweide en Evenemententerrein

Van: 25 juni 2015 20:00 uur

tot 22:00 uur

Lezing Kosmische Web in Infoversum | 25 juni

Donderdag 25 juni a.s. vertelt de Groningse prof. Dr. Rien van de Weijgaert over “De grootste structuur in ons heelal: het Kosmische Web.”

Elke laatste donderdag van de maand vindt er in samenwerking met Blaauw Sterrenwacht een sterrenkundelezing plaats in Infoversum. Deze keer neemt sterrenkundige Rien van de Weijgaert ons mee door het Kosmische Web in het ons omringende Heelal.

Gevangen in een gigantisch web

In de laatste jaren hebben we hele nieuwe inzichten gekregen in hoe het Heelal is opgebouwd. Gezien over afstanden van honderden miljoenen lichtjaren blijkt de kosmos eruit te zien als een Kosmisch Web. Dit fascinerende patroon laat de eerste fase zien van hoe structuur in ons universum vormt. Het blijkt de sleutel tot de ontrafeling van de vraag hoe alle structuur en objecten zijn ontstaan. Op basis van recent onderzoek, maakt Van de Weijgaert het publiek wegwijs in het Kosmische Web. Hierbij beleeft de bezoeker het heelal helemaal om zich heen, met majestueuze structuren over afstanden van miljoenen tot zelfs miljarden lichtjaren in prachtige full dome films.

Tickets

De lezingen zijn toegankelijk zijn voor iedereen. Tickets zijn te verkrijgen via www.infoversum.nl of aan de kassa.