Activiteiten

op Stadsstrand, Speelweide en Evenemententerrein

Van: 5 oktober 2013 18:00 uur

tot 6 oktober 2013 00:30 uur

Oktoberfeest | 5 okt

Na het overdonderend succes van de eerste editie in 2012 vindt zaterdag 5 oktober wederom Oktoberfeest Groningen plaats. Gezien de grote opkomst en de vele leuke en spontane reacties die de organisatie vorig jaar heeft mogen ontvangen kon een 2e editie natuurlijk niet uitblijven. Groningen de stad van vertier en muziek ontvangt 5 oktober 2013 voor de tweede keer een groots Duits Oktoberfeest!

In München wordt jaarlijks het groot spektakel georganiseerd. Over de hele wereld krijgt het Bayerische Oktoberfeest veel aandacht en staat zuidelijk Duitsland in de spotlights met het traditioneel volksfeest dat zijn weerga niet kent. Met gevoel voor traditie, respect voor de bijbehorende klederdracht, liefde voor de muziek en met name de indrukwekkende pullen bier die bij het feest horen, komt het Oktoberfeest dit jaar voor het eerst naar de stad Groningen.

Zaterdag 5 oktober geht’s loss en kunnen de fans van dit feest in plaats van auf der Autobahn richting Duitsland gaan, nu in Groningen aanschuiven aan de lange biertafels en in een geweldige entourage genieten van Bier und Gesang. U waant zich werkelijk waar in het zuiden van Duitsland maar in werkelijkheid bent u in de binnenstad van Groningen. Drink een pul bier, Weisswein of eet een Bratwurst en geniet van geweldige live artiesten.