Activiteiten

op Stadsstrand, Speelweide en Evenemententerrein

Openingsmanifestatie OLE van 20-22 sept.

Van: 20 september 2012 10:00 uur

tot 22 september 2012 22:00 uur

Openingsmanifestatie OLE van 20-22 sept.

Officiële opening van Open Lab Ebbinge

Vrijdag 21 en zaterdag 22 september

Dit is de kans om te kijken wat er met het oude CiBoGa terrein is gebeurd. Zowel de geschiedenis van dit terrein als de nieuwe geschiedenis die wij nu maken worden in beeld gebracht! Op vrijdag 21 september en zaterdag 22 september kun je vanaf 12:00 uur terecht om jezelf onder te dompelen in een creatieve explosie van architectuur, design en kunst.

Kunstenaars, (creatieve) ondernemers, buurtbewoners, Groningers en anderen gaan de samenwerking aan. Zij laten zien hoe tijdelijke bouw en tussentijdse projecten invulling kunnen geven aan een anders braakliggend terrein. Een terrein wat nu opnieuw een gebruiksterrein is voor ondernemers, stadjers en omwonenden.

Tijdens deze tweedaagse openingsmanifestatie kan het terrein op een creatieve manier ontdekt worden door middel van experimenten en workshops, presentaties en rondleidingen, tentoonstellingen en voorbeeldevenementen. Naast deze showcases zijn er kinderactiviteiten, live muziek, beamerprojecten en interactieve lichtshows. Kortom: een presentatie van het terrein en de gebruikers.

Vanaf het station en de Oosterhaven gaat er een boot van en naar het Ebbingekwartier- terrein. Kom vooral een kijkje nemen tijdens OPEN EBBINGE 2012 en ontdek wat het terrein  te bieden heeft.

Bekijk het programma op de speciale festivalpagina.