Activiteiten

op Stadsstrand, Speelweide en Evenemententerrein

Van: 24 september 2014 11:00 uur

tot 20 december 2014 11:00 uur

DUO en Belastingdienst schenken ‘duurzame’ kunst | 24 september t/m 20 december

De Dienst Uitvoering Onderwijs en de Belastingdienst bieden de stad Groningen een kunstwerk aan. Dit ter ere van de voltooiing van het nieuwe kantoor van DUO en de Belastingdienst in de stad, in de volksmond het cruiseschip. De organisaties vinden het belangrijk om een kunstwerk te delen met de stad. De Groningse kunstenaar ax710 ontwikkelde het masterplan en concept p0rtaal. Het engagevent p0rtaal is een 4-daags event en een tentoonstelling in NP3 | M0Bi, beiden op het Ebbingekwartierterrein in Groningen.

Van 24 tot en met 27 september is iedereen welkom bij het 4-daags event en de tentoonstelling, dagelijks gratis toegankelijk van 13.00 tot 23.00 uur.

VAN KLANKBODEM TOT OESTERZWAM
P0rtaal biedt een gevarieerd, innovatief en muzikaal programma met onder meer de mobiele architectuur en blauwe economie van Superuse Studios, de opvallende tenten en vleugelconcerten van Dré Wapenaar en de eerste oogst oesterzwammen van de Zwammerij, gekweekt op koffiedik van de Belastingdienst en Dienst Uitvoering Onderwijs (dagelijks zo’n 400 kilo!).

Superuse Studios en de Zwammerij werken in p0rtaal nauw samen aan het hergebruik van een van de afvalstromen binnen het nieuwe kantoor aan de Kempkensberg: koffiedik. De Zwammerij gaat de koffiedik gebruiken om oesterzwammen te kweken, die niet alleen in de tentoonstelling geproefd kunnen worden, maar ook uiteindelijk in het bedrijfsrestaurant van het cruiseschip op het menu komen. In de tentoonstelling presenteert de Zwammerij de eerste proefopstelling van de oesterzwamkwekerij. Superuse Studios ontwikkelt speciaal voor p0rtaal het ‘Zwammobiel’ gemaakt van gebruikte materialen, zoals stalen aanrechtbladen. Deze mobiele wagen wordt ingezet voor het transporteren van de koffiedik van de Kempkensberg naar de Zwammerij en voor het bereiden en serveren van oesterszwamhapjes en gerechten.

Kunstenaar Dré Wapenaar heeft zijn Klankbodem-Paviljoen speciaal ontwikkeld voor een intense akoestische ervaring. Naast hun eigen vakgebied zijn Dré en advocaat Peter van Russen Groen altijd gepassioneerd bezig met pianomuziek. In deze unieke tent kunt u tijdens het 4-daags event genieten van hun klassieke vleugelconcerten. Maar ook van een divers aanbod van onder andere Acoustic Open Mic, Jong Vocaal Groningen, Kerwin Pauptit, Raimon & Anne, House of Cosy Cushions, Titia Keizer & Eddy Muntendam, Uitgeverij Passage en Urban House Groningen.

In de ontwikkeling van p0rtaal heeft ax710 samengewerkt met de medewerkers van de twee organisaties. Zij ondersteunen het event op vele manieren als technici, artiest of gastheer- of vrouw. Zij kunnen u alles vertellen over p0rtaal, maar ook over hun nieuwe duurzame kantoor aan de Kempkensberg.

Zaterdag 27 september 17.00 – 19.00 uur
Ter afsluiting van het 4-daagsevent nodigt NP3 | M0bi u uit voor een drankje en ‘zwamhapje’ in de Zwammerij aan de Kolendrift 13 in Groningen.

EVENT: 24 t/m 27 september @ Ebbingekwartierterrein
Kijk voor meer informatie en tijden op: p0rtaal.blogspot.nl

EXPO: 24 september t/m 20 december @ NP3 | M0Bi
open:
+ tijdens het 4-daags event p0rtaal van 13.00 – 23.00 uur
+ reguliere openingstijden woensdag – zaterdag van 12.00 – 17.00 uur
+ en op afspraak: 050-2805854

portaal