Activiteiten

op Stadsstrand, Speelweide en Evenemententerrein

Van: 21 november 2014 13:00 uur

tot 17:00 uur

Stadsexpedities dwars door Groningen | 21 november

Ga mee op Stadexpeditie langs Groningse initiatieven tijdens Let’s Gro! De fietstocht eindigt bij de Wolkenfabriek waar de Stadsambassade Groningen officieel wordt geopend. Er zijn drie fiets- en wandeltochten ingedeeld op thema.

Het programma:

13:00 uur: ontvangst en inschrijving in de spiegeltent op het Waagplein
14:00 – 17.00 uur: keuze uit 3 trektochten langs 4 vrijplaatsen:

Route A: de Groene Route
Fietstocht langs het centrum richting Paddepoel. De tocht voert langs groene initiatieven en voorbeelden van zelfbeheer van de openbare ruimte. Zoals: Tuin in de Stad, buurtboomgaard Kostverloren en de ecologische groenstrook Achter het Reitdiep. Lukt het bewoners om zichzelf te organiseren en waar doet het pijn?
Route B: de Winkelroute
Fietstocht door de binnenstad naar Buurtsuper Casper in de Schilderswijk. Door internet en teruglopende bestedingen dreigt er een kaalslag in de binnenstad. Tegelijk biedt elke crisis nieuwe mogelijkheden. De fietstocht gaat onder meer langs de Walnut Mixstore, Stadsakker en de buurtsuper.
Route C: de Ontwikkelingsroute
Fietstocht vanaf Het Paleis, via het Ebbingekwartier naar het Boterdiep. De tijdelijke bouw op het CiBoGa-terrein heeft voor nieuw elan gezorgd in het Ebbingekwartier. Denk aan Het Paleis, Het Gasfornuis en het Infoversum. Het Boterdiep krijgt een makeover in samenwerking met ondernemers en bewoners. Fiets- en wandelroute door een gebied in ontwikkeling.

17:00 uur: samenkomst in de Wolkenfabriek op het terrein van de Suikerfabriek – opening Stadsambassade.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.