Activiteiten

op Stadsstrand, Speelweide en Evenemententerrein

Van: 12 februari 2015 12:00 uur

tot 16 mei 2015 17:00 uur

Tentoonstelling NINETEEN in M0Bi | 12 feb t/m 16 mei 2015

Mediakunstenaar Nils Völker ontwikkelt speciaal voor M0Bi zijn installatie NINETEEN. Het is zijn eerste solo-tentoonstelling in Nederland en veruit de grootste installatie die hij tot nu toe heeft gerealiseerd. De tentoonstelling is tot en met 16 mei 2015 te bezoeken.

In 2004 studeert Nils af aan de Bauhaus Universiteit in Weimar. Hij verhuist naar Berlijn en begint daar als zelfstandig communicatie ontwerper. Sinds 2010 ontwikkelt hij vooral grootschalige installaties die in musea en kunstinstellingen over de hele wereld worden tentoongesteld. Nils zijn onderzoekende manier van werken begeeft zich op het snijvlak van technologie en kunst, altijd in relatie tot de fysieke omgeving waarin zijn installaties verrijzen. Zijn fascinatie wordt gewekt door gewone alledaagse objecten die hem inspireren tot grootschalige ‘technische’ experimenten. Zijn intrigerende werkwijze vindt zijn oorsprong in de robotica, sensor technologie, interactieve computertechnologie. Maar ook de bijzondere, kwetsbare en zorgvuldig uitgekozen materialen zorgen voor unieke, intense en ruimte veranderende kunstwerken.

NINETEEN in M0Bi
Boven de hoofden van de bezoekers hangen negentien grote goudkleurige luchtkussens van Mylar, een zeer dunne maar sterke folie, vooral bekend als levensreddende isolatie- en nooddeken. Op maat gemaakte, computergestuurde koelventilatoren, zorgen voor een luchttoevoer of -afvoer. In een gecontroleerd mechanisch ritme bewegen de goudkleurige luchtkussens individueel in een voortdurende veranderende soundscape. NINETEEN is een totaalervaring in beweging, knisperende geluiden en fonkelende materialen. Het gaat verder dan een plek specifiek werk, het is een integratie van de kwetsbare, goudkleurige, ’ademende’ luchtkussens met de ruwe en industriële ruimte van stalen containers en beton. Nils geeft er de voorkeur aan om de categorisering van zijn kunst open te laten, zijn werk voor zichzelf te laten spreken en over te laten aan de perceptie van de bezoeker.

locatie: NP3 | M0Bi – Kolendrift 13
open: woe-zat 12:00-17:00 uur en op afspraak +31(0)502805854 | gratis toegang
info: www.np3.nu + hier@np3.nu + www.nilsvoelker.com
volgenfacebook.com/npdrie + twitter.com/npdrie
NINETEEN @ Vimeohttps://vimeo.com/119878703

nineteenmobi