Activiteiten

op Stadsstrand, Speelweide en Evenemententerrein

Van: 27 februari 2015 20:00 uur

tot 28 februari 2015 01:00 uur

Theatertapas | 27 & 28 februari

Eind februari is het dan zo ver: de makers van Theatertapas toveren bijzondere locaties in het Ebbingekwartier om tot kleine theaters. Tijdens het festival leidt een ober je langs vier voorstellingen op locatie. Zo genieten bezoekers een proeverij aan nieuw werk van ambitieuze theatermakers. De route wordt afgesloten met een eindfeest in restaurant Oberland .

In de categorie theater neemt Romke Kroes je mee naar de wondere wereld der houtbewerkers: Poetry Circle Groningen daagt je uit om met hun directe ‘spoken word’ voorstellingen en de confronterende dansvoorstelling van Chiemi Fukumori bevraagt authenticiteit. Oude bekenden van Theatertapas Michel Velt en De Dikke Dingen komen wederom ter tonele met nieuwe voorstellingen waarin beeld de boventoon voert: Michel combineert beeldende kunst met dans en DDD maakt bijzonder montagetheater. Meer progressieve theatervormen zijn het objecttheater van Thomas van Ek en ‘last but not least’ muziektheater van Sharon Doelwijt.

Uiteraard staan er ook weer bijzondere locaties op het menu van Theatertapas, waaronder Simplon, het Infoversum, Het Paleis, De Chemie, OLE, Platform Gras, AAS Groningen en Lighthouse Muzieklab. Tickets kosten 12,50 en zijn online via de website en tijdens het festival aan de deur verkrijgbaar.

Theatertapas - Persfotos by Andrea Hooymans 03012014 (1) Theatertapas - Persfotos by Andrea Hooymans 03012014 (11) Theatertapas - Persfotos by Andrea Hooymans 03012014