Activiteiten

op Stadsstrand, Speelweide en Evenemententerrein

Van: 28 februari 2014 20:00 uur

tot 1 maart 2014 22:00 uur

Theatertapas | 28feb en 1maart

Nieuw talent op Theatertapas
De 3e editie van het locatietheaterfestival Theatertapas zit vol nieuw talent. De jonge theatermakers  laten eind deze maand korte voorstellingen zien op bijzondere locaties in het Ebbingekwartier in Groningen. Tijdens het festival volgen bezoekers een route langs vier bijzondere locaties in het Ebbingekwartier. Dit jaar zijn dat horecagelegenheid en vergaderruimte Het Gasfornuis, restaurant Oberland, kantoor AAS Architecten en ondernemerspaviljoen De Chemie. Dansschool Plaza Danza is het start- en eindpunt van het festival. Hier komen artiesten, bezoekers en lokale ondernemers samen om na te praten en te borrelen.

De jonge theatermakers
Geïnspireerd door de excentrieke trekjes van Vincent van Gogh maakt kunstenares Alexandra Dragne een performance-installatie waarin comfortzones verkend worden. Theatergroep De Dikke Dingen onderzoeken in hun voorstelling  de elementen van prestatiekanker in de moderne samenleving. Choreograaf en danser Raúl Saldarriaga combineert bewegingen van het menselijk lichaam met nieuwe media. Tot slot biedt kleinkunstenaar Sanne Schuhmacher een intieme muzikale voorstelling over verlangen en angst.

Swingende rock ’n roll en dansbare folkmuziek
De avonden van het festival worden gevuld met een gevarieerd aanbod aan muziek. Vrijdagavond speelt Jacky’s Raw Collective swingende rock ’n roll. Zaterdagavond laat Stout ’n Herring vrolijke en dansbare Ierse folkmuziek horen. De beide avonden worden verder verrijkt door Subzen die als DJ voor de nodige dansmomenten zorgt.

Rondes
Ronde 1: vrijdag 28 februari 20.00 – 22.00 uur, € 12,50
Ronde 2: zaterdag 01 maart 14.00 – 16.00 uur, € 10
Ronde 3: zaterdag 01 maart 20.00 – 22.00 uur, € 12,50

Kaartverkoop
Kaarten voor het eindfeest op zaterdag kunnen los gekocht worden voor € 4. Reserveren kan vanaf maandag 24 februari telefonisch via 06 – 19 463 303 (tijdens kantooruren). Kaarten kunnen vanaf een half uur voor aanvang van de ronde aan de kassa worden gekocht of opgehaald.