Bouwwerkzaamheden

Het Open Lab Ebbinge en het Ebbingekwartier(terrein) zijn continu in ontwikkeling. Op deze pagina vindt u meer informatie over de (aankomende) werkzaamheden.

Paviljoens

De paviljoens van het Open Lab Ebbinge worden uiterlijk 1 april 2017 verplaatst om ruimte te creëren voor de eerder geplande herontwikkeling van het gebied. Voor meer informatie over het bestemmingsplan klik hier.

Blok 6

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is gestart met de realisatie van stadswoningen in het Ebbingekwartier. Inmiddels staat blok 6 in de verkoop.  57 woningen met een grote diversiteit in soort en prijs worden aangeboden: stadswoningen aan de Langestraat, statige Herenhuizen aan de Bloemsingel, Starterswoningen en verschillende Hofwoningen. De start van de bouw is begin 2017. Voor meer informatie zie www.woneninhetebbingekwartier.nl.

ebb

De Jakobijn

In september 2016 is de bouw gestart van 40 appartementen, achter The Student Hotel genaamd  ‘De Jakobijn’. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht. Voor meer informatie, kijk op www.jakobijn.nl. 

Jacobijn

Cultuurcluster in Ebbingekwartier

In 2019 verrijst in het Ebbingekwartier een fonkelnieuw onderkomen voor Het Houten Huis, Club Guy & Roni en de Noorderlingen. Het nieuwe pand, dat bijna 4,5 miljoen euro kost, komt aan de Bloemsingel en de Kolendrift naast de Machinefabriek waar nu het Noord Nederlands Toneel in zit.

Foto-RTV-Noord