Nieuws...

...uit omgeving Open Lab Ebbinge

OLE Symposium De Stad Vernieuwt. Innovatieve gebiedsontwikkeling na de crisis

Open Lab Ebbinge

23 november 2016

Door: Mark Sekuur

OLE Symposium De Stad Vernieuwt. Innovatieve gebiedsontwikkeling na de crisis

Bracht de crisis ons louter ellende? Welnee. We leerden wijze lessen en durfden het experiment aan. Op veel plekken in Nederland stimuleerde het ons zelfs tot innovatieve gebiedsontwikkeling. Open Lab Ebbinge (OLE) is daarvan een prachtig voorbeeld.

Nu de economische wind weer aantrekt, liggen er grote kansen om de innovaties een stap verder te brengen. Vertaald naar de opgaven van vandaag kunnen zij ons helpen om de mogelijkheden van een groeiende stad volop te grijpen.

Maar hoe vertalen we de lessen van de crisis? Hoe maken we ze tot een duurzaam onderdeel van onze stadsontwikkeling? Welke tools geven we mee aan de stadsmakers van vandaag en morgen? Wat zijn de lessons learned van OLE? En wat gebeurt er elders in Nederland? Of vervallen  we weer in de mores van de ‘traditionele’ integrale gebiedsontwikkeling van voor de crisis.

Deze vragen – en veel meer – bespreken we op donderdag 15 december tijdens het symposium: DE STAD VERNIEUWT. Het symposium biedt daarbij ook een podium aan drie vernieuwende ontwikkelconcepten voor nieuwe stedelijke doelgroepen. Ze zijn het resultaat van het harde werk van drie interdisciplinaire teams. Zij vertaalden de lessen van OLE alvast naar de actuele woonopgave van de stad.

DE STAD VERNIEUWT is een samenwerking tussen Platform GRAS en Open Lab Ebbinge en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creative Industrie.

Donderdag 15 december
Start: 13 uur, inloop vanaf 12.30 uur
Locatie:  NP3 | M0Bi, Kolendrift 13, 9712 MT Groningen
Opgave via het aanmeldformulier
Informatie programma: www.platformgras.nl | www.openlabebbinge.nl