Paviljoens op het Open Lab Ebbinge

8 verschillende en verrassende tijdelijke paviljoens

De Chemie

De Chemie is een containercomplex welke gevestigd is naast het paviljoen van Student onder dak. Het gebouw bestaande uit een begane grond en een verdiepingsvloer biedt ruimte aan enthousiaste ondernemers. Het paviljoen is voorzien van diverse ruimten om in te vergaderen en te werken. Binnen het gebouw zijn er een aantal flexibele en vaste werkplekken waardoor er de mogelijkheid is om door te groeien.

De locatie bevindt zich op ongeveer 500 meter van de Grote Markt en is hierdoor een uitstekende plek voor ondernemers. Alle werkplekken hebben goede lichtinval door de ruim opgezette raampartijen. Daarnaast is er de beschikking over een groot dakterras, een tuin en een gezamenlijke binnenruimte. De Chemie is gelegen op het Open Lab Ebbinge waar diverse terreinen aanwezig zijn voor het organiseren van evenementen, dit biedt kansen voor eigen initiatief. Ook is er de mogelijkheid voor gevelreclame en is er een parkeergarage gelegen onder het terrein.

In ondernemerspaviljoen De Chemie wordt een karakteristieke broedplaats gecreëerd met enthousiaste ondernemers. Kwaliteit, betrokkenheid en passie staan hierbij hoog in het vaandel. Verder is een ieder vrij om te werken binnen zijn/haar eigen vakgebied. Door elkaar te inspireren en te ondersteunen binnen de creatieve werkomgeving van De Chemie is dit ook een ideale locatie voor starters.

De Chemie is opgezet als broedplaats voor ondernemers. Doordat initiatiefnemer De Merkstudio zelf ruimte zocht in de stad, maar geen geschikte plek kon vinden, zijn mogelijkheden op het Ebbingekwartier uitgezocht. Na maanden van onderhandeling, overleg met gemeente en verbouwing is dit het uiteindelijke resultaat. Het gebouw diende in het verleden als kantoorcomplex in de haven van Rotterdam. Het is op 9 vrachtwagens naar Groningen vervoerd en in één dag geplaatst. Een mooi voorbeeld van modulaire bouw.

De ondernemers in De Chemie zijn sinds januari 2017 verhuist naar een nieuw kantoor in de binnenstad. Het paviljoen is verkocht en wordt uiterlijk 1 april 2017 verwijderd van het Open Lab Ebbinge en opnieuw opgezet bij het Zernike.

Oud eigenaar Martin Haikens
Oud gebruiker De Chemie
Opdrachtgever De Merkstudio
Ontwerp Blok Units & De Merkstudio
Uitvoerder De Merkstudio
Bouwmethodiek Containerbouw
Bouwjaar 2013
Oppervlak 280m2
Adres Kolendrift 9
9712 MT Groningen
Website www.dechemie.nl

20130607_193728 _MG_1189 20130606_154530 IMG_4220 IMG_2735-9 IMG_2751-13