Paviljoens op het Open Lab Ebbinge

8 verschillende en verrassende tijdelijke paviljoens

De Kas

Het paviljoen De Kas gelegen aan de Bloemstraat is een duurzame, comfortabele en degelijke tijdelijke huisvesting voor de Rijksuniversiteit Groningen. Het is in 2010 gerealiseerd voor de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, dat tijdelijk extra onderwijsruimte nodig heeft.

Deze Faculteit van de RUG Groningen is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel.  Als kennisinstelling past het paviljoen de Kas goed in het beeld van het project Open Lab Ebbinge.

Het gebouw bestaat uit 2 verdiepingen en biedt 850m2 ruimte voor collegezalen en werkruimtes.
Deze tijdelijke huisvesting is gerealiseerd door De Groot Vroomshoop Bouwsystemen. Doordat het om een geprefabriceerd gebouw gaat, kon deze snel worden opgeleverd en voorzien in de behoefte van de Rijksuniversiteit Groningen.

Qua klimaat en comfort doet het gebouw niet onder voor een permanent gebouw. Daar komt nog een belangrijke punt bij: zichtbare aandacht voor duurzaamheid. De huisvesting is duurzaam te noemen door de goede isolatie, de materiaalkeuze en door de mogelijkheid tot hergebruik en flexibiliteit.

Eigenaar Rijksuniversiteit Groningen
Gebruiker Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen
Opdrachtgever Rijksuniversiteit Groningen
Ontwerp Ontwerpgroep De Groot Vroomshoop Bouwsystemen B.V.
Uitvoerder De Groot Vroomshoop
Bouwmethodiek Staalbouw
Bouwjaar 2010
Oppervlak 850 m2
 
Functie Onderwijshuisvesting
  Collegezalen en werkruimtes
Openingstijden
website www.rug.nl/gmw