Paviljoens op het Open Lab Ebbinge

8 verschillende en verrassende tijdelijke paviljoens

Infopaviljoen OLE

Infopaviljoen Open Lab Ebbinge

Het Infopaviljoen Open Lab Ebbinge is een modulair bedrijfsgebouw van een van de grootste landelijke module bouwers. Gebouwd naar het voorbeeld Business-bedrijfsverzamelgebouw in de Eemshaven. Het paviljoen bestaat uit een informatiebalie op de begane grond. Op de eerste verdieping bevinden zich een vergaderruimte en extra kantoorruimte. De ruimte waarin de informatiebalie is geplaatst, wordt ook gebruikt voor het tentoonstellen van beeldmateriaal, over de geschiedenis van het terrein.

Het paviljoen biedt onderdak aan de stichting Open Lab Ebbinge. Het informatiepaviljoen is de plek voor het verkrijgen van  algemene informatie over het gehele terrein en de stichting zelf. Daarnaast wordt er advies gegeven over het aanvragen van vergunningen en regels over het gebruik van het terrein worden verstrekt. Ook heeft de stichting een centrale rol bij het verwezenlijken van paviljoens op het terrein, de juiste partijen worden met elkaar in contact gebracht. Verder dient de stichting Open Lab Ebbinge als kennisdeler en worden regelmatig lezingen, workshops en rondleidingen gegeven over het project Open Lab Ebbinge. Het paviljoen waar de stichting in gehuisvest is dient ook als vergaderlocatie.

Voorheen deed het gebouw dienst als KPN glasvezelunit. KPN is bezig geweest met het aanleggen van glasvezel verbindingen, in dit paviljoen konden gebruikers de mogelijkheden hiervan ervaren. Dit info/verkooppunt hangt goed samen met de eisen van de huidige gebruiker, de stichting Open Lab Ebbinge. Het containergebouw is dus een perfect voorbeeld van mobiele architectuur aangezien deze momenteel op haar tweede bestemming staat.

Eigenaar Jan Snel
Gebruiker Stichting Open Lab Ebbinge
Opdrachtgever Stichting Open Lab Ebbinge
Ontwerp KPN
Uitvoerder Jan Snel
Bouwmethodiek Containerbouw
Bouwjaar 2011
Oppervlak 125m2
 
Functie Informatie over Open Lab Ebbinge
Adres Kolendrift 7
9712 MT Groningen
Openingstijden dinsdag t/m woensdag van 09:00 tot 14:00 uur
donderdag van 09:00 tot 13:00 uur
website www.openlabebbinge.nl