Paviljoens op het Open Lab Ebbinge

8 verschillende en verrassende tijdelijke paviljoens

Lighthouse

Je kan wel zeggen dat het Lighthouse het meest kleurrijke en opvallende paviljoen op het Open Lab Ebbinge was. Helaas is het paviljoen tijdens oud en nieuw 2015 door een ongeluk met vuurwerk afgebrand.

De naam ontleende zich aan het licht bouwen met piepschuim en polycarbonaat. Licht, mobiel en gezond waren kernwoorden voor dit bijzondere gebouwtje dat een plaats had op het Open Lab Ebbinge in Groningen. Met een volledig demonteerbaar systeem dat opgebouwd is uit dragende piepschuim blokken (EPS) onderscheidde het zich van de stalen containerbouw op het terrein in gewicht, comfort, gebruik en uiterlijk.

De gekleurde polycarbonaat zijpanelen gaven het paviljoen een bijzonder karakter. De grote ramen zorgden voor veel licht binnen, maar wordt inzicht beperkt en kan er in alle rust vergaderd, gewerkt of geworkshopt worden. De ramen zorgen niet alleen voor licht, maar zijn ook grote verwarmingspanelen op koude dagen. Kleine buisjes lopen van door de kanalen van de ramen heen, en verwarmen in korte tijd de ruimte met een zeer laag vermogen. De lage energiebehoefte maakt het concept van bouwen met EPS zeer geschikt voor energie-zelfvoorzienende bouw, wat met name in op tijdelijke locaties een groot voordeel is. Ook zelfvoorzienendheid op gebied van waterhuishouding en afvalstromen behoort daarbij tot de mogelijkheden.

Eigenaar Eggworks, Dutch Emergency Supplies
Oud gebruiker Lighthouse Muzieklab
Opdrachtgever Eggworks, Dutch Emergency Supplies
Ontwerp Eggworks
Uitvoering Amstel Delta, Dutch Emergency Supplies, Eggworks
Bouwmethodiek Constructief dragend piepschuim (EPS), Polycarbonaat sandwichpanelen met SmartSkin-verwarming in de kozijnelementen.
Bouwjaar 2012/2013
Oppervlak 22m2
Vorige functie Verhuurbare ruimte voor tijdelijke bijeenkomsten of workshops. Ook permanente of semipermanente huur in overleg mogelijk.
Website www.eggworks.nlwww.lighthouse-muzieklab.nl