Evenemententerrein & Speelweide

Evenemententerrein & Speelweide

Het evenemententerrein, dat deels bestaat uit een speelweide en gravel, biedt ruimte aan diverse activiteiten. Door de bouwactiviteiten is het terrein in omvang verkleind, maar er zijn nog steeds mogelijkheden voor (dan wel iets) kleinere activiteiten, zoals een sporttoernooi of een markt.

Het terrein is vrij toegankelijk en voor een kleine vergoeding beschik je over water en stroom. Bij een evenement met niet meer dan 200 bezoekers heb je alleen een meldingsplicht. Wilt u een evenement of andere activiteit organiseren? Maak een afspraak en we kijken samen naar de mogelijkheden!

IMG_3887

Terugblik 2011-2016

De afgelopen jaren hebben we veel evenementen mogen verwelkomen in het Ebbingekwartier. Muziekfestival Eurosonic, openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren, het Maakfestival, foodfestival Lepeltje Lepeltje en de maandelijkse Ommelander Markt zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Stuk voor stuk hebben ze een enorme bijdrage gehad op de positieve gebiedsontwikkeling van het Ebbingekwartier. Want: meer dan 500.000 bezoekers hebben door de evenementen het gebied herontdekt. En daarmee is het gebied aantrekkelijker geworden om te wonen, werken en te recreëren. Naast de evenementen was en is het terrein zeer geliefd bij tal van kleinere gebruikers. Door de grote open ruimte, midden in het centrum van Groningen, is het de perfecte locatie om te sporten, recreëren en te ontspannen. In het boek “Het Open Lab Ebbinge, tien jaar tijdelijk in Stad” schrijven we meer over de impact die de evenementen hebben gehad.

Openluchtbios

1150397_395311250591537_1354567395_n